Livet på vargbacken

En plats att leva på är mer än bara en plats att bo på. Nödvändiga tjänster och resurser måste finnas tillgängliga och du ska förstås ha möjlighet att göra det du gillar också. Vargbacken och Ingarö har mycket att erbjuda, både precis i närheten och på bekvämt reseavstånd.

Rekreation & motion

Naturen kring Vargbacken är ett rekreationsområde i sig. Här finns vacker blandskog bokstavligen utanför knuten och det är aldrig långt till hav och strand. En motionsslinga går precis utanför Vargbackens västra gräns, för jogging, eller skidåkning när snön ligger.
Golfare har mycket att hämta på Ingarö och Värmdö. Ingarö Golfklubb ligger knappt två kilometer bort, med två 18-hålsbanor. Wermdö Golf & Country Clubs bana finns en kort bilresa bort, och du hittar många fler att välja på inom en radie på ett par mil från Vargbacken.
Gym, yogarum och ett större motionsutrymme anläggs i Vargbackens klubbhus och det finns också gym i Gustavsberg och Värmdö Centrum, på kort bilavstånd.

Förbindelser

Vargbacken ligger bara några hundra meter från busstationen i Brunn. Därifrån går tre busslinjer dagtid direkt in till Slussen, upp till fem gånger i timmen vid rusningstrafik på vardagar. Restiden är cirka 30 minuter.
Övriga tider krävs ett byte vid Värmdö marknad och restiden ökar till cirka 45 minuter. På fredagar och lördagar går sista bussen från Slussen tillbaka till Brunn ca 01.30. Kostnadsfri pendelparkering finns vid och i närheten av busshållplatsen. Vargbacken har parkeringar i omedelbar anslutning till både parkvillor och punkthus.

Service & Butiker

I Brunns centrum ligger en välskött större livsmedelsbutik med manuell kött- och fiskdisk och serviceöppettider. Där finns även en bensinstation med servicebutik och en pizzeria. Större köpcentrum i närheten är Värmdö Marknad, Värmdö Centrum samt Nacka Forum, alla en kort bilresa bort. Närmaste vårdcentral finns i Gustavsberg en dryg halvmil bort. Där finns även tandläkare och andra vårdinstanser.

Båtliv

Drömmen om att ha sin fritidsbåt i närheten är en vanlig anledning till att människor söker sig till ett boende i skärgården. Den som bor på Vargbacken har goda möjligheter att realisera sin dröm. På själva Ingarö finns ca 2 000 båtplatser i ett drygt 20-tal olika hamnar runt ön, och inom hela Värmdö kommun finns totalt ca 180 småbåtshamnar. Mer information hittar du på Värmdö kommuns webbplats varmdo.se.

Kultur

Stockholms kulturutbud ligger på bekvämt avstånd från Vargbacken, men det finns också kulturupplevelser på betydligt närmare håll.
Gustavsbergs porslinsmuseum har närmare 50 000 porslins- och keramikföremål. Gustavsbergs konsthall är ett europaledande centrum för samtida konsthantverk och grannen Gula Galleriet visar samtidskonst. Gustavsbergsteatern fungerar både som teaterlokal och biograf. Och vid Baggensfjärden på Värmdö ligger Artipelag, ett internationellt känt besöksmål med konst, god mat och events på programmet.

Utflyktsmål

  • Långviksträsks naturreservat – vackra, orörda myrmarker.
  • Ingarö hembygdsmuseum – ett friluftsmuseum i Pilhamn.
  • Ingarö kyrka – vacker träkyrka från 1700-talet.
  • Säby gravfält – skärgården största järnåldergravfält.
  • Fredriksborg – fästning från tidigt 1700-tal.