Husen på Vargbacken

Vargbacken erbjuder två olika typer av boenden, i parkvillor och punkthus, grupperade kring en vägslinga med en enda infart från huvudvägen. Husen kännetecknas av modern, ren arkitektur med traditionella referenser och lägenheterna av bekvämlighet och kvalitet. Vi planerar också att förbereda bostäderna för smarthemfunktioner.

Framtidssäkrat boende

Det är vår ambition att du ska kunna bo tryggt länge på Vargbacken även om dina behov förändras. Stora förråd ger gott om plats för det du inte använder dagligen. Alla våningsplan nås via hiss, dvs även etagevåningarnas övre plan har tillgång till hiss. Allt för ett trivsamt och bekvämt boende på Vargbacken.
Vi planerar också att bygga in smarthemteknologi i bostäderna på Vargbacken. Detta möjliggör en rad intressanta tillval. Funktioner som gör livet lite enklare, minskar kostnader och ökar din trygghet. Du kan till exempel automatiskt variera ljusinställningar utifrån tid på dygnet, installera olika sensorer och larm, välja funktioner som automatiskt kommunicerar med yttervärlden, t ex dina anhöriga, med mera. Utvecklingen är snabb och du kommer enkelt att kunna välja till nya smarta funktioner.

Klubbhuset

På central plats på Vargbacken bygger vi ett gemensamt klubbhus. En plats för möten och umgänge, med resurser som alla har användning för och nöje av. Här kommer att finnas kök och pub-/festlokal, gym, bastu och motionsmöjligheter, övernattningsrum, lokal för föreläsningar och liknande samt utrymmen för bridge- och schackspel. Boulebanor, grillplats och bänkar finns i grönområdet utanför. Tanken är att skapa en samlingspunkt och en naturlig plats där man kan träffa och umgås med sina grannar. Allt för att ge möjlighet till ökad gemenskap och sammanhållning grannar emellan.
Klubbhuset kommer att byggas i etapp 2.

Studio

Större lokal, lämplig för aktiviteter som dans eller gymnastik.

Kök och festlokal

Fullt utrustat kök i kombination med en pub och lokal för fest och umgänge.

Sällskapsrum

Mindre rum lämpliga för bridge, schack och sällskapsspel.

Massage / Frisör

Lokal lämplig för besökande frisör och massör.

Gym

Klubbhuset kommer att få sin egen gymlokal.

Uteplats

Mötesplats för varma sommarkvällar, med grill och boulebana.

För oss som projektledare är Vargbacken ett unikt projekt på flera sätt. Bland annat för att det i praktiken handlar om att skapa ett helt litet bostadsområde med egen identitet. Det har också varit givande och spännande att ta fram ett boende med anpassning för och i samverkan med en specifik målgrupp redan från början. Vi ser fram mot att få göra Vargbacken till verklighet under åren som kommer.

 

Kent Sangler, Trumfator

Vargbacken byggs i etapper

Vargbacken är ett omfattande projekt som kommer att resultera i ett helt litet bostadsområde. Därför kommer byggnationen ske i flera etapper. I etapp ett kommer punkthusen och tio parkvillor att uppföras, i nästa etapp byggs fler parkvillor samt klubbhuset. I takt med att tidplanen utvecklas återkommer vi med mer detaljerad information.